




Насіння кропу 0.200
У кулінарії використовується як зелень кропу, так і його насіння. Вони мають сильніший, чітко окреслений смак, порівнюючи з зеленню. У меленому вигляді насіння кропу є складником різних приправ і сумішей прянощів. Укроп використовується для консервування та засолювання овочів, для поліпшення смаку страви з риби або соусу, подарованого до риби, щоб додати більше глибини смаку супам і бульйонам, а також простим стравам із картоплі. Сушені плоди кропу можна додавати в хліб, булочки, пампушки з часником, пиріжки тощо. Прикроп застосовують у салатах, соусах. Використовують укроп для надання смаку вершковому сиру та сиру. Можна зробити скропний настій для приготування локшини. Кріп заливають водою й настоюють упродовж 2 годин. Після цього отриманий настій проціджують і на ньому роблять тісто. Локшина та суп виходять дуже ароматними. Зелень кропу досить просто виростити вдома на підвіконні. Кріп є потужним антиоксидантом, що захищає клітини організму від пошкодження вільними радикалами. Це антисептик, що запобігає росту бактерій.
Кріп використовують і в народній медицині.
Термін зберігання, років 2 Харчова цінність, г/100 г: білки 16, жири 15, вуглеводи 34 Енергетична цінність, ккал/100 грамів 305; Склад: насіння пахучого кропу, ступінь очищення 99,8%, без домішок
- Ціна: 120 ₴


